Beskrivning:

Vacker anrik fastighet, granne med Dramaten. Beläget på Nybroplan med närhet till Stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast från Kungsträdgården.

Omgivning:

Fastigheten är belägen på Nybroplan med närhet till Stadens bekvämligheter och Djurgårdens grönområden. Ett stenkast från Kungsträdgården och Norrmalmstorg.

Närservice:

Det centrala läget i Stockholm gör att all önskvärd service finns i omkringliggande kvarter.

Kommunikationer:

Det är nära till både T-bana Östermalmstorg och bussar från Norrmalmstorg/Strandvägen samt spårvagn. Från Nybrokajen går ett flertal båtlinjer.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Ett flertal allmänna parkeringsgarage finns i närområdet. Exempelvis på Birger Jarlsgatan och Grev Turegatan.

Historik:

Denna fastighet består av två hus uppförda 1892-94 respektive 1910-13. Huset med adress Nybrogatan 3/Ingmar Bergmans Gata 1 byggdes 1910-13 och bevarar i stor utsträckning originaldetaljer som höga bröstpaneler, takmålningar och utsmyckningar i konstsmide. Arkitekter var Fritz Ullrich och Eduard Hallquisth.

Husen längs Birger Jarlsgatan och Nybrogatan byggdes 1892-94 efter ritningar av arkitekterna Ludvig Peterson (1853-1931) och Ture Stenberg (1863-1917). Byggherre och byggmästare var Per Johan Sjöqvist (1852-1923). Husets fasad är utförd i roslagssandsten, gotlandssandsten och närkekalksten. År 1893 öppnade källarmästare Gustav Pettersson Restaurang Riche i huset. Restaurangen övertogs 1945 av Tore Wretman, som utvecklade den till ett av Stockholms ledande etablissemang.

Hyresgäster:

Riche, IK Investment Partners, Poloco, Kontoret Nybroviken (kontorshotell), La Murrina, Fired Earth, JP Morgan m.fl.