Beskrivning:

I korsningen Hamngatan/Regeringsgatan, mittemot NK, ligger fastigheten. Hörnet utgör ett av Stockholms bästa butiks- och kontorslägen. Fastigheten har helrenoverats och moderniserats, och innehåller idag all önskvärd teknik för klimat och kommunikation.

Omgivning:

Kungsträdgården, Gallerian och NK ligger alldeles i närheten av fastigheten. Läget mitt i City är det bästa och erbjuder en mångfald av bra restauranger, butiker, banker och biografer.

Närservice:

Det centrala läget i Stockholm gör att all önskvärd service finns i omkringliggande kvarter.

Kommunikationer:

Fastigheten ligger nära Stockholms Central där det finns tillgång till goda kommunikationer såsom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, flygbussar, Arlandabanan m.m. Dessutom finns tillgång till ett flertal innerstadsbussar i direkt anslutning till kvarteret.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Ett flertal allmänna parkeringsgarage finns i närområdet. Exempelvis på Regeringsgatan, Sveavägen och Smålandsgatan. 

Historik:

Det så kallade Hästskopalatset uppfördes mellan 1930 och 1935 och arkitekt var Allan Christensen. Huset var, tillsammans med NK, det enda som fick stå kvar efter den omfattande Norrmalmsregleringen under mitten av 1900-talet. Fasaden förändrades dock 1965 varför man lätt kan förledas att tro att huset är samtida med resten av kvarteret.

Hyresgäster:

H&M, Söderberg & Partners Insurance Consulting och Arway AB